Afspraak maken

Xpert Clinics Orthopedie

“Korte lijnen, persoonlijk contact, snel geholpen: Zo moet zorg in de 21e eeuw zijn”

Hier kon ik binnen een week geopereerd worden

Diederik Aertsen is fysiotherapeut en manueel therapeut bij Piet Hein Fysiotherapie in Hoofddorp. “Ik ben fysiotherapeut, maar heb als patiënt kennisgemaakt met Xpert Clinics. Bijna twee jaar geleden heb ik een zwaar ongeluk gehad met voetballen. Ik wist meteen dat het foute boel was. Bijna alles wat kon scheuren in mijn knie, was gescheurd. Mij werd aangeraden om naar Daniel Hoornenborg te gaan, die is gespecialiseerd in knieën. Ik kon meteen terecht, dat was geweldig. In het ziekenhuis krijg je vaak te maken met wachttijden van soms maanden, hier kon ik binnen een week geopereerd worden. De onderzoeken, de scans, het werd allemaal perfect en supersnel geregeld. Alles in de kliniek was nieuw. Ik was op alle gebieden erg tevreden. Die knie wordt nooit meer 100%, dat weet ik als fysiotherapeut. Maar dat heeft zeker niet aan de operatie gelegen.

De lijnen zijn kort, de terugkoppeling perfect

Tijdens mijn eigen behandeltraject kwam ter sprake dat ik fysiotherapeut ben en zo is het contact gelegd. Inmiddels hebben we een prettige samenwerking. Voor mij is het belangrijk dat we transparant zijn naar elkaar. Ik wil als fysio zelf bepalen naar wie ik patiënten verwijs en andersom, ik wil zelfstandigheid en autonomie. Dat gaat met dr. Hoornenborg en dr. Haverkamp gelukkig heel goed. De lijnen zijn kort, de terugkoppeling perfect. We appen wekelijks met elkaar. Heb ik een vraag, dan krijg ik dezelfde dag een antwoord. Als ik een patiënt verwijs, wordt die binnen een week gezien. Dat is fijn werken. Daniel Hoornenborg heeft bij ons op de praktijk ook presentaties gegeven over hoe hij gecompliceerd knieletsel behandelt en over nieuwe knieprotheses. Dat vind ik leuk, dat hij moeite doet om collega’s te informeren.

Bij Xpert Clinics is die superspecialisatie er wel

In algemene ziekenhuizen zijn orthopeden vaak niet gespecialiseerd in één gewricht, bij Xpert Clinics is die superspecialisatie er wel. Daniel Hoornenborg is een van de beste kniespecialisten van Nederland, Daniel Haverkamp is dé man voor enkels. Specialismen hebben volgens mij de toekomst. Korte lijnen, persoonlijk contact, snel geholpen: zo moet zorg in de 21e eeuw zijn.

Onze patiënten zijn laaiend enthousiast over Xpert Clinics. Ook verschillende collega’s en familieleden hebben zich er al laten behandelen. Ik hoor regelmatig dat artsen in het ziekenhuis een behandeling niet aan durven. Van Hoornenborg weet ik dat hij doet wat er moet gebeuren. Dat hoeft overigens niet altijd een operatie te zijn. Ik vertrouw erop dat hij het juiste doet voor elke patiënt.”

© Copyright Piet Hein Fysiotherapie 2024
 | Alle rechten voorbehouden