Afspraak maken

Osteopathie

Wij werken samen met Bas Bakker, Osteopaat in Hoofddorp.

Bas heeft na het voltooien van de studie fysiotherapie de opleiding osteopathie gevolgd en werkt sinds 2006 als zelfstandig osteopaat.

Praktisch gezien is de behandeling bij osteopathie geheel manueel (met de handen) en gericht op herstel van weefselspanning en beweeglijkheid. Door middel van manipulaties en specifieke weefseltechnieken (visceraal en craniaal) kunnen diepliggende weefsels behandeld worden.

De osteopaat richt zich op drie aspecten: pariëtaal (bewegingsapparaat), visceraal (organen) en craniaal (schedel, wervelkolom en zenuwstelsel). De harmonie tussen deze systemen is van vitaal belang en kan ervoor zorgen dat de zelfregulatie van het totale organisme behouden blijft. Bewegingsvermindering in één van deze aspecten kan daardoor steeds (een van) de andere aspecten beïnvloeden. Met andere woorden: er worden meerdere relaties gelegd tussen de aanwezige disfuncties/blokkades in het lichaam om erachter te komen welke structuur als eerste gecorrigeerd dient te worden (oorzaak – gevolg).

De behandelingen osteopathie vallen buiten de fysiotherapeutische vergoedingen van uw zorgverzekering. In hoeverre osteopathie door uw zorgverzekeraar vergoed wordt is afhankelijk van uw zorgverzekering en aanvullend pakket. U kunt hiervoor contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over osteopathie en Bas Bakker kunt u terecht op zijn website.

Website:

www.osteopathiebakker.nl

Voor het maken van een afspraak voor osteopathie kunt u rechtstreeks contact opnemen met Bas Bakker: 06-29231207

Contact:

Hoofdweg Oostzijde 706 B
2132 BV  Hoofddorp

Telefoon: 06-2923 1207
Email : info@osteopathiebakker.nl

Werkdagen

Maandag tot en met vrijdag op afspraak.

© Copyright Piet Hein Fysiotherapie 2024
 | Alle rechten voorbehouden