Afspraak maken

NOCZ

Speciaal netwerk helpt ouderen en chronisch zieken in Hoofddorp om langer thuis te wonen

Verschillende disciplines hebben de handen ineen geslagen en een speciaal netwerk opgericht: Netwerk Ouderenzorg en Chronisch Zieken Hoofddorp (NOCZ). Het beleid van de regering is er momenteel op gericht dat alle ouderen en chronisch zieken zo lang mogelijk zelfstandig thuis moeten blijven. Dit betekent een toenemende en veranderde zorgvraag. Door vroegtijdige ondersteuning en begeleidingmaakt het netwerk het voor veel mensen mogelijk om langer thuis te kunnen blijven wonen en sneller te kunnen terugkeren naar hun eigen huis na een ziekenhuisopname.

Netwerk Ouderenzorg en Chronisch Zieken Hoofddorp is opgericht door Thuiszorg Horizon, Thuiszorgtherapeuten Barbara Kieboom en Jeanine Lamers, Geriatrie Fysiotherapeut Wendy van der Hoorn van praktijk Piet Hein Fysiotherapie, Meer Ergo praktijk voor ergotherapie Selma Humblet, logopedist Ellen van Overbeek en Diëtist Geriatrie en Ouderen Marianne van de Kreeke. Alle disciplines binnen ons netwerk hebben zich door middel van Post-HBO opleiding of master opleiding gespecialiseerd.

Thuis zelfredzamer (zorgcliënt)

Netwerk Ouderenzorg en Chronisch Zieken Hoofddorp werkt als één team nauw met elkaar samen volgens het model Geïntegreerde thuiszorg. De zorg voor de thuiszorgcliënt wordt volgens de model efficiënter en effectiever georganiseerd. Netwerk Ouderenzorg werkt altijd vanuit de thuissituatie en zoekt naar oplossingen op lange termijn.

© Copyright Piet Hein Fysiotherapie 2024
 | Alle rechten voorbehouden